Het nieuwe normaal – Atelier Lammens & De Prins

Jef Lammens Johnny De Prins Lukas Boeckx team Atelier Lammens & De Prins luxe interieur op maat

Het nieuwe normaal – Atelier Lammens & De Prins

In de trend van het jaar 2020 lanceren ook wij ons ‘nieuwe normaal’. Maak kennis met Atelier Lammens & De Prins.

Al meer dan vijftien jaar lopen de paden van Jef Lammens en Johnny de Prins nauw naast elkaar. Zo werkten ze al samen voor verschillende projecten waarbij elkaars expertise benut kon worden. Daarbij werken ze al jaren vanuit een gedeelde atelier. Hier ontwikkelde Jef gestaag zijn uitmuntende expertise in het leveren van zijn gekende maatwerk. Daarnaast ontplooide Johnny zich tot meester trappenmaker. Terwijl ook hij innoveerde op vlak van materiaalgebruik en design. Deze parallelle weg leidt ons nu naar dit moment. Het ontstaan van een nieuwe vennootschap, Atelier Lammens & De Prins. Een samenwerking tussen Jef, Johnny (John) en meteen ook onze eerste werknemer, Lukas.

Jef

Ik ben achttien jaar geleden begonnen als zelfstandige schrijnwerker door mijn liefde voor hout en zijn ambacht. Ik werd me bewust hoe vorm en materiaalgebruik impact heeft op het dagelijks leven van de klant. Hierbij groeide een obsessie voor het aanbieden van de ultieme pasklare interieur oplossing.

Verschillende materialen bieden nieuwe opportuniteiten en spreken verschillende talen. Hierdoor stopte mijn drang om nieuwe materialen te verkennen niet bij hout. Ik stootte op een eerste hindernis, het integreren van metaalwerk in mijn projecten. Een ontbrekende expertise die ik vond bij John. Bovendien beschikt hij over een ongelooflijke kennis van massief hout. Dit gaf mij creatieve vleugels wat zich weerspiegelde in mijn ontwerpen. De projecten die we samen realiseerden zijn het perfecte toonbeeld van ons gebundeld vermogen. .

Enkele zaken werden hier erg duidelijk. We dragen dezelfde werkethiek, leggen de lat beiden uitzonderlijk hoog en gaan tot het extreme om in de wensen van onze klanten te voldoen. De tevredenheid van de klant geeft ons dan ook een enorm gevoel van voldoening. We werkten meer en meer samen. John nam grotere delen van de productie op zich terwijl ik mij focuste op de ontwerpfase. Het onmiddelijk wederzijds vertrouwen toonde aan dat deze samenwerking tot in de puntjes klopte.

John

Als jonge tiener ontdekte ik het plezier van het creëren. Ik bouwde onderandere verschillende boomhutten met neven en vrienden. Ookal moest ik deze vaak alleen afwerken wanneer de meesten al hadden afgehaakt. Het creëren en inrichten van een ruimte gaf me toen al veel voldoening. In het middelbaar legde ik dan ook een technische basis van mijn hout en metaal skills. De studie van industrieel ingenieur werd er aangebreid, waarna ik in het onderwijs terecht kwam. Na verschillende jaren had ik meer en meer het gevoel dat ik op een dwaalspoor terecht was gekomen. Ik schoolde mij om en ging in de leer bij een meester trappenmaker. Kort daarna startte ik mijn eenmanszaak op. Hierbij ging de wereld van de ambachten opnieuw voor mij open. Gaandeweg combineerde ik steeds meer hout met metaal. Om zo een strakke, moderne maar toch warme stijl te bekomen.

Zonder het te beseffen was ik al langer op zoek naar een partner. Er is een groeiende trend om langdurige relaties te starten met vaste vakmensen. Hierbij is er vraag naar een breder werkdomein. Het is als individu echter onmogelijk om alles te kunnen. Samenwerken met een partner geeft de kans om bekwaam te zijn in meer. Taken kunnen verdeeld worden en ieders expertise wordt maximaal benut. Op deze manier wordt 1+1 3.


Na jaren naast elkaar te timmeren aan onze eigen weg zag ik dat deze niet zo ver uiteen liepen. We bieden meer dan een luisterend oor en gaan tot in de kleinste details. Daarbij krijgen we een oprecht gevoel van voldoening uit de tevredenheid van de klant. Jef bleek dan ook de perfecte partner. Een samenwerking die de afgelopen twee jaar groeide tot de oprichting van deze vennootschap. Met meer skills, meer handen en meer hoofden die bedenken hoe we tot het uiterste kunnen gaan.

Lukas

Tijdens mijn eerste jaren hogere studies merkte ik snel dat ik niet echt wist waar ik naartoe wou op professioneel vlak. Na wat heroriëntering heb ik een korte periode een studentenjob gedaan bij Atelier Lammens. Ik had meteen de smaak te pakken. De komende drie jaar was ik tussen mijn studies bedrijfsmanagement meer in het atelier te vinden dan thuis. Terwijl probeerde ik al mijn leerstof aan de praktijk te koppelen. Zalig. Ik ben dan ook enorm dankbaar dat ik na mijn studies de logische stap heb mogen zetten om hier voltijds in dienst te komen. Zij het wel bij Atelier Lammens & De Prins. Ik ben trots op de projecten die ik mee mag creëren. Anderszijds kijk ik vol bewondering naar de twee vakmensen waar ik me tussen begeef.

Ik breng een jonge, frisse kijk op de activiteiten binnen de vennootschap. In combinatie met mijn achtergrond probeer ik zo een bijdrage te leveren aan de groei en werking ervan. Daarnaast wil ik tonen wat we in onze mars hebben. Een sterk merk uitbouwen dat staat voor buitengewoon doordachte ontwerpen, gebaseerd op het individuele leven van onze klanten. Waarbij de oerdegelijke kwaliteit de norm is.