Project in de Kijker II – DPG Media kantoor

kiosk voor het uitstallen van de verschillende magazine en tijdschriften van DPG media met eiken fineer opklapleggers en lichtgevend plexiglas

Project in de Kijker II – DPG Media kantoor

DPG Media

DPG Media is een toonaangevend bedrijf dat continue evolueert, en is met merken als VTM, HLN, en QMusic één van de grootste in België. Deze evolutie vertaalt zich ook in de inrichting van hun kantoren en gebouwen. Zo werkten ze al een tijd met flexibele werkruimten, nog voor de Covid-19 situatie velen daartoe dwong. Daarbij vormen ze een habitat voor creatievelingen die deel uitmaken van een leger aan dynamische medewerkers.

De samenwerking met DPG Media liet ons proeven van deze dynamiek, die als een wervelwind doorheen hun gebouwen raast. Door de hoge snelheid waarmee de reorganisaties gebeuren, zijn er enkele zaken van het grootste belang. De samenwerking van alle betrokken partijen moet zo vlot mogelijk verlopen. Daarbij spelen zowel flexibiliteit als de doorgedreven communicatie met de Facility-verantwoordelijken (Stijn Van den Acker en Indra Sarono) een cruciale rol. Deze coördineren dit schouwspel met uiterste precisie en omringen zich met een vertrouwd team aan vaklui.

De synergie die ontstaat tijdens deze samenwerkingen is een unieke ervaring en toegegeven, een beetje verslavend. Wij zijn dan ook trots deel te mogen uitmaken van dit team en daarmee te voldoen aan de hoge standaarden waar DPG Media zichzelf en hun medewerkers aan houdt.

Huisstijl

Er heerst een duidelijke huisstijl binnen de gebouwen van DPG Media in Vilvoorde. Enkele materialen vormen de basis, bepaalde elementen keren terug en de verschillende onderdelen gaan naadloos in elkaar over. Van keukens, zithoeken, doorkijkwanden, kasten, desks en een kiosk tot afvalsorteermeubilair, alle componenten dragen dezelfde signatuur. Hierbij bewaarde het ontwerpbureau Nachtraven deze look and feel. Daarnaast plande Gestalt architecten de indeling van de verschillende zones in.

In deze blog spitsen we ons toe op onze bijdrage in het geheel. Deze bestaat uit de kantoorkeukens, lockers en enkele verbindende elementen in het interieur. Daarnaast leverden we nog een kiosk voor het uitstallen van hun verschillende magazines en fysieke nieuwsmedia. Op het einde van deze blog is nog een eerder uitgevoerd bonus project te vinden!


Keukens

De eerste, kleinere keuken is de derde in een reeks gelijkaardige kantoorkeukens die we reeds voorzien hebben voor DPG Media. De extreem-zwart matte laminaat met Traceless oppervlak wordt afgewisseld met Natural Oak fineer accenten en massief eiken tabletten. De koffie-corner, afvalsortering, drankfontein en koelkasten worden naadloos gecombineerd tot 1 geheel.

Een doorkijkwand geeft een stijlvolle afbakening van deze keukenzone en vormt daarbij een herkenbaar element doorheen de verschillende ruimtes. Deze keukentjes staan steeds opgesteld aan de inkom van elk afdeling en dienen zo als warme ontvangstruimte. DPG Media kiest voor kwaliteit voor zijn werknemers. Dit uit zich niet alleen in hun materiaalgebruik, maar ook in de koffieautomaat van Franke en de Aqualex drankfonteinen.

eiken tablet met uitsparingen voor afvalfracties

In de eiken keukentabletten werden uitsparingen voorzien. Onder deze uitsparingen bevinden zich vuilbakken waardoor er makkelijk, proper en stijlvol gesorteerd kan worden. In elke uitsparing brachten we elegante letters aan die duiding geven over de inhoud van de vuilbak. Deze werden voorzien door Jo Meert engraving.

Stijlevolle aqualex kraan in kantoren van DPG media eiken keukenblad

Aqualex

Een topkeuken verdient een exclusieve kraan. DPG Media werkt al langer samen met Aqualex. De keuze voor hun Fine touch kranen was dan ook vanzelfsprekend. Deze elegante kranen leveren gezuiverd en gekoeld water. Een super product dat zonder problemen in elk kantoor past.

grote open keuken in kantoren van DPG media mat zwarte afwerking met eiken keukenblad en eiken roomdivider

De grotere keuken vormt de hoofdingang van de marketingafdeling. Hierbij wordt het concept van een warme inkom verder open getrokken. Deze plaats doet dienst als ontvangstruimte voor klanten en vormt een trefpunt onder collega’s. Daarbij zorgt het uitgestrekt eiland voor een zitplaats waar de medewerkers kunnen lunchen of even bijpraten met collega’s.


kiosk voor het uitstallen van de verschillende magazine en tijdschriften van DPG media met eiken fineer opklapleggers en lichtgevend plexiglas

Kiosk

Bovendien werkten we in deze zone een kiosk uit waar het analoge luik van DPG Media aan bod komt. (Voor de fotoreportage werden vervang-magazines gebruikt omdat de strikte opvolging van de coronavoorschriften tijdelijk geen fysieke media toeliet.)

Nachtraven bedacht grotendeels dit concept maar het werd door ons verder technisch uitgewerkt en uitgevoerd. Zijn functie bestaat zowel uit het displayen als het intern verdelen van de tijdschriften, kranten en dagbladen van DPG Media. Er zijn 24 schappen voorzien voor het uitstallen van de verschillende magazines.

Achter elke display is er voldoende voorraad voorzien voor iedereen die een exemplaar wil nemen. Zo zijn er geen grote stapels magazines of kranten zichtbaar. Terwijl de sobere en strakke huisstijl duidelijk aanwezig blijft.


lockers in opstelling met open eik fineer kastje mat zwarte fronten voor DPG media met vecos sloten

Lockers

Een grote hoeveelheid lockers plaatsen voor een bedrijf als DPG Media is niet simpel. Deze moeten overtuigend, doeltreffend, maar toch discreet gebracht worden in de verder stijlvolle kantoorruimtes. Er werd gekozen om de 300 lockers te verdelen in verschillende eenheden. Deze herleidden we tot hun meest strakke en elementaire vorm. Het exclusieve Traceless laminaat combineerden we met blinkend acryl-inlegwerk voor de cijfers. Dit geeft een luxueuze uitstraling aan deze anderzijds functionele alledaagse meubels.

Niets bij DPG Media is lukraak of ondoordacht gebracht. Alles zit steeds vervat in een groter geheel. Elk element dient professionaliteit uit te stralen en de dynamiek van het bedrijf te ondersteunen. Je voelt je als werknemer bijzonder en op handen gedragen. Wederzijds respect is belangrijk in elk bedrijf en dat werd hier meer dan tastbaar.

lockers met vecos slot met mat zwarte fronten en afwerking ingelegde acryl cijfers in de fronten

Heel wat werknemers hebben de maanden voor deze renovatie hun kantoor zelden of niet gezien. Ook in de toekomst zal thuiswerken eerder de norm dan de uitzondering zijn. Hierbij is het belangrijk om flexibele workstations te voorzien waarbij er geen vaste werkplekken zijn. Dit brengt enkele voordelen en uitdagingen met zich mee.

Zo is er minder kantoorruimte nodig en is er meer plaats voor ontspannen pauze momentjes. Dat is gezelliger én efficiënter! Eerlijk, wie wilt er in een saaie, half lege kantoorruimte werken?

Daarnaast vormt het inrichten van de werkplek een uitdaging. Hoe zorgen we ervoor dat met meer personeel dan bureaus toch iedereen een plaats heeft om te werken? Door de workstations uit te rusten met een docking station kan elke bureau omgetoverd worden tot een persoonlijke werkplek. De extra persoonlijke items kunnen dan samen met de handtas of rugzak bewaard worden in een individuele locker.

vecos sloten slotsysteem voor lockers in kantoor DPG media

Vecos

Wie lockers zegt, zegt Vecos. Dit inventief systeem levert een volledige draad-, sleutel- en batterijloze locker oplossing aan uw bedrijf. In combinatie met een push-to-open methode levert dit een bijzonder strakke uitstraling. Daarnaast zijn er verschillende veiligheidsmaatregelen ingebouwd tegen braak- en stroomstoringen. Zo is iedereen verzekerd dat zijn persoonlijke bezittingen altijd veilig én bereikbaar zijn.

vecos sloten met bedieningsdisplay voor DPG media

Het vecos-systeem is volledig configureer- en integreerbaar met andere software. Zo kan het bediend worden met bestaande toegangskaarten of een smartphone. De functies gaan van persoonlijke opbergruimte tot tijdelijke opbergruimte met gemengd gebruik. Dit kan allemaal geautomatiseerd worden in de software.


service desk voor de IT afdeling bij DPG media met mat zwarte omkadering en massief eiken kader

Servicedesk

Zoals eerder al gezegd, is flexibiliteit en snel schakelen cruciaal in deze samenwerking. Ondanks de creatieve input van Nachtraven, is het soms nodig om zelf oplossingen aan te bieden die naadloos blenden met de andere ontwerpen.

Deze servicedesk bedachten wij rondom een bestaande bureau. De mat zwarte laminaat keert terug, maar ook de massieve eik. Zo past zijn uitstraling niet alleen perfect bij de rest, maar werd deze ook veel duidelijker aanwezig in het interieur. Door een omkadering te voorzien voor een huidige bureau, behouden we de mogelijkheid om deze opstelling te verplaatsen.

Verantwoordelijkheid is de sleutel tot deze duurzame samenwerking. Geen enkel onderdeel staat los van elkaar, elke medewerker is een element dat naadloos met elkaar moet samenwerken. Iedereen heeft met elkaar te maken en het uiteindelijke succes is afhankelijk van de onderlinge communicatie. Voortdurend anticiperen en praten met andere partners vormt de cruciale stroomlijning in dit proces.

Een zeer fijne en correcte samenwerking. Niet alleen uitvoerend maar ook meedenkend. Vlotte communicatie tijdens de verbouwingsperiode. De meubels zijn tot in elk maar dan ook elk detail afgewerkt. Na installatie werd de werkvloer ook steeds proper achtergelaten. Atelier Lammens & De Prins = Service & Kwaliteit.


Indra Sarono – Coördinator gebouwenbeheer – DPG Media