Berging Kessel-lo

About This Project

In deze nieuwbouwwoning ontworpen we een veelzijdige berging in een traphal. Deze was doelloos door een ommuurde lichtkoker die de ruimte beperkte.

 

Daarom besloten we om de muurtjes rond de lichtkoker weg te halen en een glasplaat te plaatsen. In samenwerking met onze vaste partner Glas Vandoren waarborgen we de sterkte en veiligheid bij het belopen van deze plaat. Vervolgens werden zowel de funderingen van de muurtjes als de glasplaat afgewerkt met een afwerklat in warm gewalst staal. Waardoor we een open, verruimend en stijlvol gevoel krijgen met en een verbinding tussen verschillende ruimtes.

 

We wilden bijkomend graag de toegenomen interactie tussen de verschillende kamers accentueren. Daarom hebben we de kleur van de kasten laten doorlopen op muur en plafond. Dit resulteerde in een erg dynamisch en verrassend effect. Door dit doordachte ontwerp is deze verloren ruimte verandert in een veelzijdige berging. Zo wordt hij niet enkel ingezet als berging maar ook als strijkruimte.

 

Deze berging in een traphal toont aan dat praktische oplossingen voor alledaagse noden niet moet resulteren in een alledaagse inrichting.

Category
Varia