Badkamer Tienen

Over dit project

Deze compacte badkamer werd ons toevertrouwd toen deze nog in ruwbouwfase was. Oorspronkelijk was hij anders ingedeeld.

 

Een gemetste muur die de douche isoleerde haalden we weg. Daarnaast trokken we de vloer door op de muren en in de douche. Waardoor het ruimtelijk gevoel van deze compacte ruimte een boost kreeg. Het evenwicht bewaarden we door de combinatie van de mozaïek-tegeltjes en de parketvloer. Dit waterwerende parket uit de Boen-collectie zorgt voor de warme toets in de ruimte. Dit resulteert niet alleen in een wauwgevoel bij het binnenkomen maar biedt ook geborgenheid in de ruimte.

 

Het zitbankje biedt opbergruimte voor handdoeken en verzorgingsproducten. Daarnaast zorgt het ladeblokje aan de wastafel ervoor dat de omgeving rondom de lavabo opgeruimd blijft. De spiegeldeurtjes boven de lavabo verbergen de kastjes erachter zodat het ruimtegevoel zo veel mogelijk behouden wordt. Daarbovenop minimaliseert de randloze douchecabine op zijn buurt zijn vulling in de ruimte.

 

Het is een grafisch spel geworden van lijnen en vlakken die de compacte badkamer herleidt tot zijn effectieve dimensies. Waardoor we een maximaal ruimtelijk gevoel bekomen.

Categorie
Badkamer