Badkamer Bekkevoort

Over dit project

 

Wanneer een badkamer niet meer zomaar een badkamer is.

 
Om van deze ruimte een uiterst exclusieve badkamer te maken stappen we af van het klassieke idee dat de meubels, het bad en de douche tegen een muur moeten staan. Zo krijgen we een enorme creatieve vrijheid.
 
Hier maken we gretig gebruik van door in het midden van de ruimte een zwevend meubel te hangen. De gespiegelde opstelling van de twee wastafels geeft een interessant en uitnodigend beeld. Daarnaast laat het zichtveld ertussen de bewoners toe om deze ruimte op een nieuwe manier te gebruiken. Het ochtendritueel kan zo echt samen beleefd worden. Het toilet en de douche verbergen we achter een wand uit mat glas. Dit zorgt voor een mooie afscheiding die toch het ruimtegevoel zo min mogelijk verstoort. Daarnaast voorzien we in het meubel rond het bad een uitsparing. Deze geeft een doorgang naar de wasruimte op de begane grond. Zo wordt er niet meer nodeloos heen en weer gelopen met was tussen de verdiepingen.
 
Om de badkamer een exclusieve uitstraling te geven beperken we ons tot één luxueuze houtsoort bovenop een strakke witte basis. De Amerikaanse massieve notelaar brengt samen met het Smoked Walnut fineer de warme tint in de ruimte. Terwijl het witte bad en de volkern tabletten het geheel kraaknet doen overkomen.

Categorie
Badkamer