Boekenkast Tienen

Over dit project

We zijn uitgedaagd om deze grote wand in een eetkamer te voorzien van een gedurfd uniek meubel. We houden ons niet aan de klassieke opbouw van een boekenkast door de zijkanten van het meubel weg te laten en enkel de leggers en de rug te behouden. Zodat er een open boekenkast overblijft die opvalt door een onverstoord materiaal- en kleurgebruik. Terwijl de golvende beweging van de leggers een interessante dimensie toevoegen.

 

We kozen ervoor om dit meubel volledig te vervaardigen uit stevige witte volkern van Egger. De gesloten kubussen bekleedden we met deurtjes met gelakt glas uit het Lacobel gamma van de AGC-group. Zodat deze warme rode tinten een aangename afwisseling vormen met de matte afwerking van het volkernmateriaal. De intensiteit van dit meubel wordt nadien grotendeels bepaald door de invulling van de klant zelf. Het is een soort van ‘tableau vivant’ dat meegroeit met het leven en continu verandert.

Ook hielden we rekening met de integratie van een radiator. Daarbij adviseerden we het Jaga Low H2o inbouw-verwarmingselement.

 

Door deze opdracht met een ongewone blik te benaderen creëren we een uniek werkstuk. Zodat de open boekenkast een blikvanger in het interieur vormt.

Categorie
Varia