Mezzanine penthouse Antwerpen

About This Project

Dit fraaie penthouse met hoge plafonds in Antwerpen vormde een inspiratiebron voor zowel onze klant als voor ons. De hoge raampartij geeft de voorzet om bij te dragen aan het ruimtegevoel door massaal licht binnen te laten. Het behoud van het specifieke karakter van deze unieke ruimte was een must.
 

Al snel bedachten we een verdiep in metaal met een centraal deel in beloopbaar glas. Door dit te combineren met een glazen balustrade geven we het licht vrij spel. Dit liet ons toe om de mezzanine-vloer visueel zo licht mogelijk te laten. Bovendien krijgen we zicht op de centrale muur die zich perfect leent om een meubelstuk tegenaan te werken. We lieten dit meubel doorheen de glasplaat lopen om de indrukwekkende plafondhoogte van 4,30m te accentueren. Het geheel werd opgehangen aan de betonwelfsels in het plafond van het gebouw. Waarbij het ophangsysteem ook dienst doet als bevestiging voor de verschillende elementen. Zo kunnen we de glasplaat en de balustrade naadloos in elkaar laten overgaan. De zwart metalen structuur vormt samen met de gestapelde kubussen in de centrale kast een soort van modern warehouse thema.
 

De mezzanine laat nu toe om eventueel een opklapbaar bed of zithoek te voorzien. De ruimte beneden kan ook op verschillende manieren benut worden. We houden deze mogelijkheden zo breed mogelijk door de ruimte sober in te vullen. Om te beginnen is de metalen trap volledig opklapbaar zodat deze geen plaats hoeft in te nemen op de begane grond. Het bureau is eveneens opklapbaar. Toetsenbord, computer, monitor en andere bureauartikelen kunnen zo in enkele seconden weggeborgen worden en extra ruimte laten voor een zithoek. De kabelgoot onder het bureau werd in het verlengde van het bureaukastje uitgewerkt om er zo weinig mogelijk aandacht op te vestigen.
 

Deze relatief kleine ruimte laat nu toe om er zowel een thuisbureau, studeerkamer als logeerkamer of zithoek van te maken. Deze bestemming kan en zal ongetwijfeld veranderen door de jaren heen.

Category
Bureau, Varia