Bodysym

Over dit project

Deze multifunctionele praktijkruimte doet dienst als yoga-, behandel- en relaxatieruimte en vroeg om een heel aparte aanpak. Daarom ging het uiteindelijke voorstel ver voorbij het gangbare van wat wij zien als meubilair. Dit als poging om steeds een oplossing aan te bieden die heel nauw aansluit bij onze klanten. In dit erg uitgepuurd concept bleven we achter met een bijna filosofische interpretatie van onze klant en zijn activiteiten. Zonder te willen beperken tot onze interpretatie hebben we hier een zekere energie proberen over te brengen of achter te laten in de ruimte.
 

De gegeven ruimte is op zich bijzonder door zijn achteruitvallende muur. Dit leek ons een perfecte basis om op verder te werken. Dat we bij een organische vorm gingen uitkomen was al snel duidelijk. Verder bleven we zoeken tot we het begrip ‘verbinding’ in deze organische opstelling konden verwerken. De losse elementen die van de vloer tot het plafond lopen en de hoeken van de kamer letterlijk met elkaar verbinden leken ons perfect voor dit concept. De contrasterende zwarte elementen helpen ons om de dynamiek in de gebogen lijnen van de leggers te versterken. Zowel in vorm, kleur als plaats zochten we hier naar het contrast. Ook laat het de klant toe om zijn ruimte aan te kleden en verder te personaliseren. Dit wordt in de hand geholpen door de grote openingen tussen de zwevende elementen. Daarnaast geeft het centrale zwarte kastje ter hoogte van de behandeltafel de mogelijkheid om een laptop op te bergen. Zo kan er op discrete wijze gewerkt worden zonder de energie van de ruimte teveel te verstoren. Dit was een specifieke vraag van onze klant.
 

Wij zijn enorm blij te mogen vernemen van Greet en Nico van Bodysym dat wij geslaagd zijn in onze opzet. Maar ook dat zij zich gehoord voelen en zich herkennen in deze praktijkruimte.

Categorie
Bedrijven