Keuken Kessel-Lo

Over dit project

Deze moderne keuken spreekt tot de verbeelding van elke fan van strak monochroom. Ze is een onderdeel van een renovatie waar gezocht werd naar een uitbreiding en samenvoeging van de keuken en eetkamer. Dit in combinatie met een bredere kijk op de tuin. De moderne uitstraling bewaren we door enkele sleutelelementen.

 

Eerst en vooral kozen we voor een zuiver monochroom materiaalgebruik. Dit kan, wanneer goed uitgevoerd, een buitengewoon stijlvol karakter geven aan een moderne keuken. De basis bestaat uit witte laminaat met bovenop een wit Corian keukentablet. Deze geven een zacht en sereen uitzicht aan het geheel. Daarnaast zien we donkere vlakken die structuur en richting geven aan de keuken. Ze verdelen de ruimte in zones maar verbinden tegelijk ook de keuken, het eiland, de eettafel en het buffet met elkaar.

 

Ten tweede kozen we om strakke blikveld zo weinig mogelijk te verstoren. Dit deden we bijvoorbeeld door de kleinere toestellen te verbergen achter elektrische klapdeuren van Blum. Daarnaast verwerkten we een Venduro afzuigsysteem in de wand achter het fornuis. Aansluitend werd er gekozen voor een Siemens inductievuur met 4 kookplaten op een rij. Hiermee wordt het rendement van het afzuigsysteem gemaximaliseerd. Daarbij werkten we vooral greeploos om zo min mogelijk het gestroomlijnde design te storen.

 

Ten slotte leverden we ook een tafel in een donkere houttint met strakke witte stalen poten. Deze staat dan weer in contrast met de zwevende ontbijthoek die zich in het verlengde van het keukentablet bevindt. Het zicht op de tuin komt hier perfect tot zijn recht. Dit alles maakt deze strakke en moderne keuken tot een genot voor het oog én voor het gebruik ervan.

Categorie
Keuken