Thuiskantoor Bekkevoort

Over dit project

Grotendeels van thuis uit werken is tegenwoordig een herkenbare situatie voor velen. Dit jonge gezin besloot dan ook om hun huis uit te rusten met een exclusief thuiskantoor. Het oorspronkelijke idee van een bureau-eiland werd omgevormd tot een dynamische wandopstelling. Het open gevoel wordt bewaard terwijl de raamwand zijn lichtinval over de hele ruimte kan blijven verspreiden. Daarnaast blijft er plaats over voor een relaxzetel. Deze is heerlijk vertoeven naast de haard of het grote raam met uitkijk over de tuin.
 

Het thuiskantoor is opgebouwd uit enkele delen met verschillende functies. Het bureaublad dat gemaakt is uit massieve Amerikaanse notelaar is groot genoeg om plaats te bieden aan twee werkende mensen. Met daarnaast nog ruimte voor plantjes of andere persoonlijke aankleding. De omliggende kastjes bieden voldoende opbergruimte achter een strak geheel. Tot slot doorbreken we de grote vlakken met open volumes in Smoked Walnut fineer met zwarte en witte matte laminaat. Deze accenten keren terug in de rest van de woning en geven de kans om nog persoonlijke toetsen toe te voegen.

 
Met het oog op een clean desk policy werden alle kabels weggewerkt in de muur. Bovendien werken we met een volledig greeploos push-to-open systeem. Daarnaast is heel het meubel een zwevend geheel zonder een raakpunt met de vloer, het plafond of één van de muren. De combinatie van deze details brengt dit thuiskantoor tot een ander niveau en geeft het zijn strakke moderne uitstraling.

Categorie
Bedrijven, Bureau