Woonkamer Borgerhout

About This Project

De bewoner van deze bel-etagewoning was op zoek naar een uniek meubelstuk voor in de woonkamer. Hierbij vormden de gedaante en het kleurgebruik ons uitgangspunt. Er stond ons een blinde wand van 6 meter ter beschikking. Wij voorzagen een uniek meubelstuk dat dienst doet als verbindingselement tussen eetkamer, woonkamer en inkom. We kozen voor een open metaalstructuur met glaswerk die de verschillende meubelonderdelen aan elkaar rijgt. Zo behouden we het licht en de zuurstof in de ruimte.

 

De invallende deurtjes geven een kubistische indruk. Hierbij is een greeploze deur dan ook een logische keuze. De grote witte hangkast werd uitgevoerd in volkern van Egger. Daardoor krijgt dit meubel een dunne en elegante opbouw. De kleurijke mix van de andere laminaten vonden we terug in het uitgebreide gamma van Formica (Grotto, Clementine, Pale Olive, Levante en Carnaval). Door deze verschillende kleuren te verwerken in een reeks kastjes in een vierkant raster krijgen we een subtiele Mondriaan sfeer. De Smoked Walnut van Shinnoki geeft de natuurlijke houttoets. Doordat we de linker zijkant van het lichtgroene kastje wegnamen lijkt deze uit de muur te komen. De matglazen tabletjes doorheen het metalen vlechtwerk laten toe om het meubel verder te personaliseren. Daarnaast leveren ze ook praktisch nut door ze te gebruiken als salontafel.

Category
Woonkamer