Woonkamer Wilsele

Over dit project

De insteek bij deze klant was het klassevol opbergen van zijn enorme cd-collectie, de hoogwaardige stereo-installatie en enkele belangrijke persoonlijke boeken. Deze inhoud bepaalde zowel vorm, diepte en hoogte als totale capaciteit.
 

Om een standaard kast te overstijgen verlaten we bewust de klassieke indeling met verticale stijlen en leggers. In plaats daarvan kiezen we voor een doorlopende, slingerende legger in massieve eik. Deze wordt letterlijk en figuurlijk ondersteund door de mat zwarte kastjes. Ze breken de doorlopende eiken leggers en geven een interessante indeling. Zowel het aantal vakken als de afmetingen ervan bepaalden we in overleg met de klant. Het gedeeltelijk weglaten van de rug in de open delen geeft extra diepte aan het meubel. Door de typische structuur van de baksteen te verlichten met naadloos ingewerkte LED-strips scheppen we een mooi contrast met de strakke uitvoering van het meubel.
 

Dit uitgesproken ontwerp vraagt om een sober materiaalgebruik zodat deze de dynamische vorm niet verstoort. Hierbij kiezen we voor gelamelleerde massief eiken panelen met zwarte resopal traceless laminaat. Dit laatste is een uiterst kwalitatief materiaal met bijzondere eigenschappen als antifingerprint, reflectiearm, eenvoudig te reinigen én krasbestendig. Uiteraard kiezen we ook voor een greeploze bediening van deuren en lades om de dynamiek niet te verstoren.
 

De vulling van de kast bepaalt hoe goed het ontwerp tot zijn recht komt. Hoe drukker de inhoud, hoe meer het design naar de achtergrond geduwd wordt. De klant koos voor een sobere en strakke vulling van de kast en liet zo het ontwerp maximaal tot zijn recht komen.

Categorie
Woonkamer