Dressing Tremelo

Over dit project

De architect Egide Meertens voorzag in zijn ontwerp van deze villa een bijna 16 meter lange wand in de gang boven. Deze heeft als doel om de badkamer en kinderkamers vrij te houden van extra kasten. De indeling van de afzonderlijke kasten stemden we af op de woning. Zo geeft elke kamerdeur uit op een set kasten die samen deze indrukwekkend lange kastenwand vormen die eindigt in de master bedroom. Deze kan afgesloten worden door een volledig ingewerkte schuifdeur. Door licht te variƫren in de deurbreedtes kunnen we de trap en de lichtkoepel perfect aligneren met de kast op de overloop.

 

Het strakke, moderne karakter van de villa en zijn interieur wordt behouden door twee elementen. Aan de ene kant de neutrale witte kleur die weinig aandacht vraagt. Aan de andere kant zijn de deuren kamerhoog en greeploos gebracht.

 

In de kastenwand integreerden we ook alle technieken. Deze lopen door een leidingenschacht van in de kelder tot boven. Zo is er vaak een ruimte die verloren gaat. Door middel van deze ondiepe kast slaagden we er in om de ruimte toch optimaal te benutten. Zo kan deze nu dienst doen als extra opbergruimte voor bijvoorbeeld schoenen. Tot slot brachten we over de gehele lengte van de kastenwand een sfeer- of nachtlicht aan. Dit dient ter oriƫntatie tijdens de nacht.

Categorie
Dressing