Project in de Kijker – Exclusief interieur in villa Tremelo

Project in de Kijker – Exclusief interieur in villa Tremelo

Deze moderne villa is een concept van Egide Meertens Plus Architecten. Voor dit totale project hebben we gezorgd voor een exclusief interieur. Van woonkamer, keuken, badkamer en een 16 meter lange dressing, tot de wandbekleding die het geheel verbindt. Hierbij hebben we dan ook ons interieur afgestemd op zijn ontwerp en visie.

Een woning moet niet groot zijn om groots te zijn. Ruimtelijkheid krijg je niet
door meer oppervlakte, maar door subtiel gebruik te maken van de derde dimensie,
een boeiend spel van licht en zicht te integreren en een doordachte organisatie.

Egide Meertens

Bij het ontwerpen vertrokken we steeds vanuit de sterke visie en overtuiging van de klant en de architect. In samenwerking met hen hebben we de concepten omgezet in fotorealistische 3D-renders en uiteindelijk uitvoerbare meubels. Dit zonder de gewenste stijl uit het oog te verliezen.

Renders als visuele ondersteuning


De fotorealistische 3D-ontwerpen dienden als toetssteen voor het realiseren van het interieur. Het bood ook een unieke kans om ideeën en details uit te testen in de ruimtes. Zo kon er bijgestuurd worden waar de ‘realiteit’ minder overtuigend bleek dan verwacht.

De klant kon er dan ook op rekenen dat wij exact zouden leveren wat zij in gedachten hadden. Intussen konden wij nagaan of wij hun visie correct begrepen hadden. Dit zorgde voor gemoedsrust bij de klant en gaf wederzijds vertrouwen dat we op dezelfde lijn zaten.


Wandbekleding als verbindend element


Deze wandbekleding in eik fineer vormt het centrale gedeelte van deze indrukwekkende nieuwbouw villa. Het is niet alleen een eyecatcher aan de voordeur maar creëert ook een omhulsel rond de trap en het centraal gelegen blok. Naar het doordachte ontwerp van Egide Meertens bevinden er zich enkele ruimtes in deze centrale module. Waaronder het toilet, de wasruimte en de trappen naar de kelder en de verdieping. Deze centrale blok bekleedden we rondom rond met grote fineer panelen met een strakke schaduwvoeg onder- en bovenaan. De ruimtes erin verborgen we achter quasi onzichtbare deuren die kamerhoog reiken. Zo werd het strakke beeld niet verstoord. Aan de inkom koos de klant om het fineer materiaal in een ritmisch lattenwerk te brengen op een extreem mat-zwarte achtergrond uit het luxueuze traceless-gamma van Resopal.

De eik fineer wandbekleding keert doorheen de woning terug. Hij vormt de natuurlijke en warme toets binnen het exclusief interieur van de hele woning. Daarnaast grijpen we in het algemeen consequent terug naar dezelfde materialen in de verschillende ruimtes van de woning. Zowel in de keukenbadkamer, eetkamer als in de slaapkamer en de toiletten. Deze terugkerende materialen verbinden de verschillende woonzones met elkaar. Voor de natuurlijke en warme toets kozen we voor Ivory Oak uit het Shinnoki gamma. Dit kwalitatieve en vooral veelzijdig materiaal heeft ons doorheen de jaren toegelaten exclusieve meubelen te brengen in uiteenlopende interieurs.

MEER

Smaakvolle keuken


Een keuken met fronten in eiken fineer geeft een luxueuze maar toch natuurlijke look. De combinatie van eik fineer met strakke witte en zwarte vlakken geeft een exclusieve moderne uitstraling. De houttinten zorgen voor een warme toets en geven een zachte identiteit aan de keuken. De Ivory Oak fineer van Shinnoki wordt hier opnieuw gebruikt. Daarnaast is het tablet vervaardigd uit wit tekeningvrij Diresco composiet. De indrukwekkende vloer in Ceppo di Gres stuurde naar een afgewogen dosering van materiaalgebruik bij het samenstellen van het keukenmeubilair.

Plinten, sierbeslag of kastgrepen werden tot het absolute minimum gereduceerd. Waar mogelijk werden kastdeuren nauw aangesloten aan vloer en plafond. Door te werken met binnenlades versoberden we nog verder de algemene ‘look’ van de keuken. Greeploze bediening van schuiven en kastdeuren waren dan ook een logische keuze.

Eersteklas uitrusting


Met een voorliefde voor verfijnd en lekker eten wilden onze klanten graag deze passie vertalen met keukentoestellen uit het hoge gamma van Miele.
De interactieve dampkap en inductiekookplaat van Miele spelen hier een cruciale rol in.
Het afzuigsysteem detecteert wanneer de kookplaat wordt aangezet en past zich aan aan het vermogen en de omstandigheden tijdens het koken met een variabele zuigkracht, Ook het licht schakelt automatisch en volgt het kookgebeuren. Het uiterst strakke design is eigen aan de ‘Artline‘ toestellen van Miele.

Stopcontacten en sfeerverlichting werden achter een uitspringende spatplaat voorzien, volledig onttrokken aan het zicht. De nis waarin de kookhub zich bevindt is extreem strak gebracht. Dit effect wordt bekomen door de omliggende fronten te laten overlappen met de nis.

Dezelfde styling werd gebruikt voor een uitsparing in de kastenwand waarin de Miele oven en combi-stoomoven zich bevinden. Opnieuw levert dit een superstrak design. Deze werkwijze straalt rust en sereniteit uit en zorgt voor een stijlvol accent in de kastenwand.

Op deze manier is de keuken niet alleen aangenaam om naar te kijken maar geeft deze ook zin om te koken.

MEER

Stijlvolle woonkamerinrichting


Voor deze ruimte werd er teruggegrepen naar de vaste materialen en kleuren die doorheen de woning terugkeren.

De open zwarte kast doet dienst als boekenkast / moodboard en groeit inhoudelijk mee met het jonge gezin.. Het moderne en strakke aspect wordt toegevoegd door de inliggende greeploze deurtjes die de open indeling breken. Daarnaast zijn alle bekabeling en apparaten weggewerkt in de witte kast.

Een 5-delig ladeblok doet dienst als extra opbergruimte. Maar ook als visuele ‘houten’ balk die het fundament vormt voor de rest van het woonkamermeubel. Met greeploze lades wordt deze basis niet te opdringerig.

De klant zette de krijtlijnen uit aan de hand van visuele tools als Pinterest. Hierbij leverden we een ondersteunende rol. Er werd technisch advies gegeven, indelingen voorgesteld en fotorealistische renders gemodelleerd. Hier is deze aangename woonkamerinrichting het resultaat van.

MEER

Sobere dressing

Egide Meertens voorzag in zijn ontwerp een bijna 16 meter lange wand in de gang boven. Dit om de badkamer en kinderkamers vrij te houden van extra kasten.

De indeling van de afzonderlijke kasten stemden we af op de woning. Zo geeft elke kamerdeur uit op een set kasten die samen deze indrukwekkend lange kastenwand vormen die eindigt in de master bedroom. Deze kan afgesloten worden door een volledig ingewerkte schuifdeur.

Het strakke, moderne karakter van de villa en zijn interieur wordt behouden door twee elementen. Aan de ene kant de neutrale witte kleur die weinig aandacht vraagt. Aan de andere kant zijn de deuren kamerhoog en greeploos gebracht.

In de kastenwand integreerden we ook alle technieken. Deze lopen door een leidingenschacht van in de kelder tot boven. Zo is er vaak een ruimte die verloren gaat. Door middel van deze ondiepe kast slaagden we er in om de ruimte toch optimaal te benutten. Zo kan deze nu dienst doen als extra opbergruimte voor bijvoorbeeld schoenen.

Hier zien we een andere manier waarop we de kastenwand hebben afgestemd op de woning. Door licht te variëren in de deurbreedtes kunnen we de trap en de lichtkoepel perfect aligneren met de kast op de overloop.

Daarnaast brachten we over de gehele lengte van de kastenwand een sfeer- of nachtlicht aan. Dit dient ter oriëntatie tijdens de nacht.

MEER

Verfijnde master bedroom


In de master bedroom wordt de toon van de wandbekleding voortgezet. Anders dan bij de centrale hub op de gelijkvloers werken we hier met smallere stroken met schijnbaar willekeurig wisselende breedtes. Deze opstelling met terugkerende schaduwvoeg geeft een soort van beplanking en toch een ander gevoel. Ook hier zochten we met de klant naar het juiste evenwicht in combinatie met de witte vloer, witte kastdeuren en de andere grote vlakken.

De badkamer met inloopdouche is verborgen achter een deel van de wandbekleding. Een open ruimtelijk gevoel met toch een groot gehalte aan gezelligheid en geborgenheid en een haast onzichtbare compartimentering van de badkamer.

Dit past helemaal in het beeld van een exclusief interieur. Een open gevoel maar toch ruimte apart.


Luxe badkamer

Op het zwevende ladeblok in fineer ligt een Corian maatwerk tablet. Hierin is de lavabo naadloos ingewerkt. Daarnaast is het badvolume waar de zwevende balk op rust opgebouwd uit datzelfde Corian. De witte, greeploze ladeblok in het verlengde van het luxueuze ligbad voorziet aan extra opbergruimte.

De lichtkoepel boven het bad in combinatie met het grote spiegeloppervlak geeft deze compacte badkamer een erg licht en ruimtelijk karakter. Het kraantje en het lichtarmatuur nemen de terugkerende zwarte kleur voor hun rekening.

De materialen waar de badkamer uit verwerkt is komen doorheen de hele woning terug. Het witte composiet in de keuken en toiletmeubeltjes en de fineer in de wandbekledingen, de living en de keuken. Zo krijgen we een herkenbaar beeld dat alles tot een afgewerkt geheel maakt.


Basisvormen zonder ornamenten is volledig de smaak van de klant.

MEER

Samenwerking en resultaat

Een visionair architect en een klant met een duidelijk stijl. In combinatie met onze ervaring en uitgesproken vakmanschap levert het dit resultaat.

Tijdens een intensieve samenwerking met onze klant hebben wij voor het project hoofdzakelijk onze expertise in de weegschaal gegooid. Zo hebben we een ondersteunende functie uitgeoefend. In de eerste plaats voor het visualiseren van de ideeën. In de tweede plaats voor het uitzuiveren. En tenslotte voor de uitvoering.

Wij zijn ervan overtuigd dat wij onze klanten een exclusief interieur hebben weten aan te bieden in deze uitzonderlijke woning. We wisten bovendien te voldoen aan de visie en de erg hoge eisen die Egide Meertens steeds stelt aan zijn vakmensen. Hierbij hebben we tevreden bewoners als resultaat.

BEKIJK MEER PROJECTEN